Wij zijn groep 3 en 4 van CBS Betrouwen

In groep 3/4 hebben we plezier!

Juf Marit geeft de hele week les. 

Elke maandagochtend hebben we met alle groepen weekopening in het speellokaal. We zingen dan Bijbelse liedjes die we geleerd hebben, we bidden en we luisteren naar een verhaal dat bij de methode Kind Op Maandag hoort.

In onze eigen klas en vertellen we op maandag wat we allemaal hebben meegemaakt in het weekend.

We hebben de volgende vakken: rekenen, taal (groep 3 heeft Veilig leren lezen), schrijven, spelling, Blink wereldverkenning, muziek, verkeer, natuur, begrijpend lezen, technisch lezen, gym, Engels en Frysk. Twee keer in de week gaan we naar het gymlokaal. Dit doen we op dinsdagmiddag en donderdagochtend.

In groep 4 begint muziek d.m.v. AMV. Eén keer in de week samen met groep 5.

Op donderdagmiddag zijn we creatief bezig. Twee keer per jaar, met een periode van 6 weken, hebben we op die middag creamiddag. Dat vinden we allemaal erg leuk om te doen. Het programma wisselt per keer. Dit zijn een aantal dingen die we zoal hebben gedaan met de creamiddag: djembé, koken, drama, naaien, schilderen, muziek, techniek, werken met papier, kaarten maken, armbanden maken, beeldhouwen en dansen.

We zullen vast nog wel iets toe te voegen hebben maar we hopen dat u hiermee een aardig beeld van ons heeft gekregen.

"In groep drie en vier hebben wij plezier!"

Groetjes van groep 3 en 4.

Foto feestje.jpg

Blink: Droomhuis bouwen

Afgelopen periode hebben we met wereldoriëntatie gewerkt aan het thema 'Bouwen maar'. We hebben veel geleerd en gedaan. "Hoe worden stenen gemaakt?" "Waar is cement van gemaakt?" "Wat is een architect?" "Hoe gaat metselen in zijn werk?" zijn een aantal vragen waar we aan gewerkt hebben. 


Lees meer

Fides


Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, maar afgelopen weken hadden wij al een aantal ‘fides’-trainingen van meester Engbert. We hebben drie trainingen gehad en nog één training te gaan.Misschien hebben jullie de kinderen al eens gehoord over deze trainingen of over één van de symbolen. Het is een erg fijne manier om naar bepaalde situaties te kijken. Op school helpt het de kinderen om ‘om te denken’ of eens goed naar hun eigen gedrag te kijken.


Lees meer

Kinderboekenweek

Het is alweer een tijdje terug, maar voor de herfstvakantie hadden we Kinderboekenweek. Het thema was 'en toen'.

Lees verder om te kijken wat we allemaal gedaan hebben!


Lees meer

Thema: Ruimte

Afgelopen weken zijn we met Blink bezig geweest met thema ruimte. We hebben van alles geleerd en gemaakt. Afgelopen week mochten we allemaal proeven doen om astronaut te worden en kregen we aan het einde een astronautendiploma!

Lees meer

Nieuwe schooljaar 2020-2021

We zijn weer begonnen met het nieuwe schooljaar. En wat hebben we het al gezellig in de klas! We hebben al van alles geleerd en leuke spelletjes met elkaar gedaan. We hebben drama gedaan in het speellokaal, super leuk!Lees meer

Schooljudo

Ook dit jaar was schooljudo weer een groot succes! We kregen 4 keer judo-les van meester Jeroen. Elke week weer een feestje om naar toe te gaan!

Lees meer

Kerst in de klas

Kerst! Dus ook in de gymzaal tuigen we 'de kerstboom' op met hele leuke estafette-spellen. 'S middags mochten we ook nog mooie kerstkaarten maken. Wat een leuke dag!  


Lees meer